Inligting

Petrel

Petrel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Die petrel (Latin Procellariclassae) is 'n mediumgrootte seevoël. Verteenwoordigers van die petrelfamilie word langs die oewers van alle oseane aangetref, maar meestal in die Suidelike Halfrond. Die volgorde van petrels (of pypneuse) bevat 81 spesies. Die verekleed is heeltemal donker of tweekleurig met 'n ligte onderkant.

Die Suidelike Halfrond is bekend vir die grootste aantal bewoonde spesies petrels. Vyf spesies broei in die Russiese see, boonop kan dertien spesies gedurende die nomadiese periode gesien word. Tydens migrasies vlieg 3 spesies albatros na die Russiese kus van die Stille Oseaan: swartvoet, witrug en donkerrug.

Die voedingsbasis van klein buisneuspesies bevat inkvis, klein visse, planktoniese skaaldiere. Die dieet van groot verteenwoordigers van hierdie losmaak sluit in aas en vullis van skepe. Die grootste verteenwoordigers van die buisneusorde is albatrosse, en die kleinste is individue van die storm-petrelfamilie. Petrels bring die grootste deel van hul lewe oor die oseaan deur, wat vergemaklik word deur hul liggaamsstruktuur.

Petrel of pypneus - die naam van dieselfde bestelling. Hoe verskillend is hierdie name nie! Die eerste haal asem met poësie, en die tweede lyk effens onbeskof. En tog is hulle nou verwant…. Die feit is dat hierdie voëls danksy die baie geil buise in die neuse van petrels (waarvan die tweede naam verskyn het) 'n belangrike deel van hul lewe oor die groot seë en oseane kan deurbring.

Die struktuur van petrels word maksimaal aangepas by die lewe wat met die see geassosieer word. In die geil buise met petrels is daar neusgate waardeur oortollige sout vrygestel word (drink hulle immers sout seewater). Die buisneusvlerke is lank en smal, ontwerp om vlug te verhoog. Die vingers van hierdie voëls (daar is altesaam drie) is aan mekaar verbind deur 'n swemmembraan, wat baie nodig is om te swem.

Dit is moeilik vir petrels om oor die land te navigeer. Hul liggaamsstruktuur dra by tot die lewe by die see, bo die see en selfs in die dikte daarvan - sommige soorte buisneuse kan duik. Vanweë die moeilikheid om op land te beweeg, broei petrels graag naby die water.

Onder die petrels is daar ook die langvoëlvoëls ter wêreld. Dit is albatrosse. Hul vlerkspan kan langer as vier meter wees. Die spesiale struktuur van die vleuel laat albatrosse nie dae lank land nie.

'N Koppelaar petrels bevat slegs een groot eier (wit). Dit is interessant dat groot verteenwoordigers van buisneusdiere die rekord hou by alle voëls gedurende die inkubasie van eiers, ongeveer twee maande. Hulle voer kuikens ses maande lank. Beide die wyfie en die mannetjie is ewe betrokke by die versorging van die nageslag.

Aan die einde van hul nes weeg baie kuikens meer as hul ouers. Hulle kry voedsel in die vorm van maagvet - 'n olierige vloeistof wat volwassenes opwek. Op sigself bevat hierdie voedsel baie kalorieë. Dit word gevorm in die klieragtige maag van die voël en is in werklikheid 'n voedselreserwe. Daarmee kan petrels nie net hul kuikens voer nie, maar kan hulle ook dae lank sonder kos gaan.

Groot petrels het 'n uitstekende reuksintuig. Dit is 'n ware seldsaamheid vir voëls. Deur reuk vind albatrosse afval van skepe en aas.

Sommige verteenwoordigers van die buisneus kan dwaal gedurende die ganse wêreld. Dit sluit die reuse-petrel, die dwaal-petrel en die koninklike albatros in. Aangesien hul paadjie deur die suidelike breedtegrade gaan en daar sterk handelswinde waai, vlieg die voëls wat deur hierdie wind gevang word, oor die hele aarde.

Albatrosses is die grootste petrels. Hul gewig bereik tien kilogram. Hierdie voëls spandeer 'n beduidende deel van hul lewe in 'n stygende toestand oor die seë en oseane. Dit word vergemaklik deur buitengewone lang vlerke - om in lugmassas te vlieg verg amper geen moeite van albatrosse nie. Dag na dag duik hulle nou naby die water en styg dan tot 'n hoogte van 20 meter. En dit is deel van hul lewe.

Albatrosse is lank gevoer. Hul lewensverwagting kan tagtig jaar bereik (gemiddeld sestig jaar). Hierdie feit word veral verklaar deur die feitlik volledige afwesigheid van natuurlike vyande by hierdie voëls (as gevolg van die buitengewone groot grootte van die albatrosse).

Albatrosse reël paringspeletjies. Terselfdertyd maak hulle geluid, sprei hul vlerke uit, rek hulle nekke, ens. dit alles gaan gepaard met skril skree. Maar die families wat deur albatrosse geskep word, is sterk - hulle oorleef hul hele lewe.

Die nesperiode van 'n dwalende albatros is elf maande. Die grootste albatros is nie in staat om elke jaar nageslag te hê nie.

Dwase is een van die algemeenste verteenwoordigers van die buisneusorde in Rusland. Hulle het hul naam gekry vanweë hul bekoorlikheid teenoor alles rondom hulle. Dikwels kan fulmars tydens nes - op land - 'n persoon redelik naby toelaat. Die vlug van hierdie voëls kan swaai en flap. In rustige, windlose weer kan hulle gevind word wat direk op die water rus of bokant die oppervlak daarvan vlieg.

Die dwase is alleen in die see. Hulle versamel slegs in kleinvee by vissersbote om vullis te versamel. Terselfdertyd stry hulle dikwels, en dan kan jy die voëls se kinkel hoor.

Herfs- en lente-migrasieroetes is nie dieselfde vir baie brandstowwe nie. Byvoorbeeld, die dun snawels met petrolen op die eilande naby Australië. Nadat die nageslag onafhanklik word, langs die Asiatiese kus, bereik dit die eilande in die Chukchi-see. Dit keer terug na sy kuilplekke op 'n ander roete wat langs die kus van Amerika loop.

Die gewig van die kleinste verteenwoordigers van die orde van brandstowwe is slegs twintig gram. Dit is voëls van die storm Petrel-familie. Hulle nest op plekke wat teen aanval beskerm word: in leemtes tussen klippe, in skeure of gate. In stil weer kan stormpensels oor seewater vlieg. Hul vlug fladder. In stormagtige weer verkies hierdie ongewone voëls om tussen hoë golwe te bly - dit beskerm hulle teen sterk wind. Die dieet van stormpensels bevat klein seediere.

'Stormagtige reën' is 'n bekende verskynsel vir matrose. Hierdie groot aantal stormbrandstowwe beland op die dekke van skepe (veral in slegte weer). Die matrose noem hulle 'vurig', terwyl hierdie voëls in die lig van die ligte na die skepe vlug.


Kyk die video: Petrel Tutorial 5 - Property modeling, Data analysis, Facies modeling, Petrophysical modeling (Junie 2022).


Kommentaar:

  1. Arashijora

    SpasibO ons sal gebruik)

  2. Zulkiran

    It is - about meaning.

  3. Erle

    Ek bedoel jy is nie reg nie. Skryf vir my in PM, ons sal praat.

  4. Morell

    die nonsens wat dat

  5. Aegyptus

    Ek dank u opreg vir u hulp.



Skryf 'n boodskap