Inligting

Deer

Deer



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Herte wat in ons tyd leef, vorm 'n groep diere wat ongeveer veertig spesies insluit. Die uitsondering is vroulike rendiere.

Die kleinste hert weeg ongeveer twee kilogram. En sy hoogte is nie meer as vyf en twintig sentimeter nie. Die wetenskaplike naam daarvan is klein kanchil. Dierkundiges noem hom 'n hert. Onder die takbokke is die 'reus' die Afrika-takbokke - sy gewig kan vyftien kilogram bereik.

Herte het geen horings nie. Maar hulle het groot tande, so groot dat hulle uitsteek! In die algemeen is takbokke die primitiefste van alle herkouers. Terloops, hulle is die oudstes in hierdie groep. Die rendier terwyl hulle die dag in holtes weg is! Die takbokke kies hierdie holtes nie hoog bo die grond nie. Hulle gaan net snags wei. Afrikaanse takbokke leef in vogtige plekke, terwyl Asiatiese in droë lande woon.

Herten is versigtig. Daarom kan hulle selde in die bos gesien word. As toevallig 'n hertjie langs 'n persoon is, verdwyn dit binne 'n oomblik in die ruigtes en nie ver van hierdie plek af nie, wag die persoon om te vertrek. Beskerm hert- en beskermende kleur - daarom is dit moeilik om selfs in die ruimtes te vind. En as ons ook rekening hou met die feit dat rendiere vir 'n lang tyd onbeweeglik kan staan, dan blyk dit dat u met groot omsigtigheid in hul habitats moet wandel.

Die takbokke kan ... sy wonde wat gelaat is, toegedien word. Ja, hierdie oulike en sagmoedige (in voorkoms) dier het lang tande. In geen geval mag dit gestreel word nie, aangesien 'n kalm dier in hierdie geval onmiddellik in 'n dier sal verander. Hertbokke swem en duik lekker. As daar water in die buurt is, is die vermoë van die takbokke 'n ander vorm van ontsnapping van agtervolgers.

Die dieet van rendiere bevat nie net plantvoedsel nie. Hulle eet insekte, krappe, klein visse, voël-eiers en selfs voëls self. Die feit is dat hoewel hierdie diere aan herkouers behoort, hul maag uit drie kamers bestaan ​​- die spysverteringstelsel is nie voldoende aangepas om slegs 'n groot hoeveelheid plantvoedsel te verteer nie.

Muskiese takbokke is een van die oorgangsvorme van hert na rooi takbokke. Muskiese takbokke is 'n primitiewe hert. Individue van hierdie takbokke is in Altai en die Sayanberge en woon ook die berge van Siberië en die Verre Ooste. Muskiese takbokke is nietemin nader aan takbokke, maar net groter. Dieselfde tande wat tien sentimeter uitsteek. Die basis van voedsel is bosagtige korstowwe, en daarom verkies hierdie takbokke om hulle in die spar woude aan die suidoostelike hange van die berge te vestig. Muskiese takbokke leef nie in kuddes nie.

Muskiese takbokke red hulself vaardig van gevaar. As 'n roofdier of 'n jagter agter hulle aanjaag, verwar die muskushert eenvoudig die roete. Hulle doen dit op 'n baie oorspronklike manier: eers hardloop hulle vorentoe, dan, asof hulle op hul eie spore trap, kom hulle terug en spring êrens na die kant toe. En die muskusbokke spring meesterlik! As sulke maneuvers hulle nie help om uit die agtervolging te ontsnap nie, klim hierdie takbokke vinnig op die berge, maar langs sulke steil hellings dat selfs wolwe nie kan klim nie.

Die rede vir die uitroei van die muskushert was die besit van hierdie gespierde sakke. Dit word op die buik van die mannetjie aangetref en bevat ongeveer veertig gram muskus. Die rendiere het dit self nodig om die grondgebied van die aantrekking van wyfies te kenmerk. Mense het dit nodig vir die bereiding van medisyne (in China), en dit word ook gebruik om die geur van parfuum te bewaar. Dit is bekend oor die bestaan ​​van 'n moskee in die ooste, wat in die verre veertiende eeu gebou is. Die boumateriaal bevat dus muskus. Die geur van die tempel het tot vandag toe oorleef. Alhoewel hierdie takbokke baie natuurlike vyande het, soos lynx, wolverine, jakkals, bly die grootste vyand 'n man vir wie muskushert 'n baie waardevolle trofee is.

Watertand lyk soos muskushert in voorkoms. Hulle het ook geen horings nie. Slegs watertandjies (soos die naam aandui) woon langs die oewers van waterliggame: mere, riviere en selfs moerasse. Hulle bewoon die gebied van Oos-China.

Muntjak is die enigste takbokke wat albei vingers en visse het. Laasgenoemde besit egter nog nie die eienskappe van konvensionele wapens nie. Hierdie takbokke leef in Suidoos-Asië.

Herte werp gereeld hul gewei uit. Dit doen hulle jaarliks. Elke jaar verander takbokke in gewei, terwyl nuwes nooit die buitelyne van oues herhaal nie. Aan die einde van die dekseisoen val die tyd vir die vergieting van ou horings.

Herte het die vertakste gewei in hul voorsprong. Jong takbokke word met klein en eenvoudige gewei gebore; soos individue volwasse word, verskyn spruite op die gewei, en op ouderdom word die gewei weer eenvoudiger.

Nuwe horings groei ongelooflik vinnig. Naamlik: een sentimeter per dag. Dit word elke keer gevorm uit kraakbeenweefsel. Interessant genoeg word die nuut gekweekte horings gekenmerk deur hul warmte en sagtheid. Jong horings voel selfs insekbyte. Dit is as gevolg van hul sensitiwiteit dat takbokke nuwe gewei koester.

Die rooi takbokke is 'n tipiese verteenwoordiger van die rooi takbokke. Sedert antieke tye het hy Eurasië, Noord-Amerika en Noord-Afrika wyd bevolk. Deesdae tel wetenskaplikes 15 tot 18 subspesies van rooi takbokke, waarvan die voorkoms baie verskil van die ander. Hierdie takbokke leef beide in woude (van die suide van die taiga tot die noorde van die subtropiese woude) en in die berge (van alpiene weide tot aan die voet van die berge).

Die Europese rooi takbokke is baie onpretensieus in voedsel. Hul dieet sluit boombas, dennebos, korstene in. Hulle is baie lief vir vars kruie, sampioene, wilde appels, eikels, kastaiings, ens.

Gedurende die dekseisoen skep die takbokke harems. Dit is kuddes van slegs een mannetjie en drie tot twintig wyfies. Gedurende die dekseisoen is dit baie gereeld om die gebrul van die mannetjie teen dagbreek te hoor.

Rooi takbokke word in 'n "afgesonderde plek" gebore. Hulle word raakgesien. Die kalwers bring die eerste week van hul lewe prakties sonder beweging deur. En die moeder kom na hulle toe net om hulle te voed - die res van die tyd stap sy nie ver van die welpies nie. Maar reeds in die tweede of derde week begin die welpies hul ma volg, en na 'n maand begin hulle self die gras pluk. In die tweede lewensjaar groei jong mans eenvoudige horings.

Die herte is die kleinste Europese takbokke. Hulle het hul naam gekry vanweë die skuins rangskikking van die leerlinge. Hierdie takbokke het 'n kort lyfie, op die kop is daar vertikale ingewande hoeke, wat drie tot vyf tande het.

Kaashert het baie natuurlike vyande. Dit sluit lynne, wolwe, jakkalse in. Welpies van die takbokke word gedwing om te lê vir die eerste week van die lewe, wegkruip op afgeleë plekke en in verskillende plekke. Dit gee ten minste een hert 'n kans om te oorleef.

Die braakbok is kunsmatig gevestig. Die takbokke het in natuurlike toestande in die Mediterreense lande gewoon. Toe is dit heeltemal uitgeroei, en toe begin die hertenpopulasie inderdaad herstel - met die hulp van dieselfde persoon. Russiese toestande is nie baie gunstig vir takbokke nie. Tans bewoon dit sommige gebiede van die Baltiese state, Oekraïne en Belo-Rusland. Die grootste aantal individue woon hier op jagveld. Die braakbok kan nie in diep sneeu loop nie, daarom moet dit gedurende die wintermaande gevoer word.

Die braakbok word altyd raakgesien. Die meeste takbokke word raakgesien en verloor dan hierdie kleur eens en vir altyd. Doe is weg. Hul gevlekte velle help hulle om te kamoefleer - die kolle meng in die glans van die son. Dit is egter net goed as u in immergroen woude woon. In woude waar bome hul blare vir die wintertyd vergiet, moet takbokke gedurende hierdie maande 'klere' aantrek en sodoende van onnodige vlekke ontslae raak.

Die eland is die grootste takbok. Die grootste eland kan tot 'n half ton weeg, en die gewei kan twee meter bereik. Hierdie takbokke het 'n kragtige bors en 'n groot kop. Die elande het uitstekende gehoor - hul groot ore draai by die buitekant van die geluid by enige uittreksel. Elefante bewoon die koue en gematigde sones van die Noordelike Halfrond.

Sedert antieke tye is elande vir hul vel vernietig. Camisoles en broeke vir die Russiese leër is daaruit vervaardig. Maar teen die begin van die vorige eeu moes dit laat vaar word. Destyds was daar baie min elande ... Danksy die volledige verbod op jag van hierdie diere, het hul bevolking begin toeneem. Tans woon ongeveer 600 duisend individue in Rusland.

Die elande is goed getemde diere. Byvoorbeeld, as slegs 'n baba uit 'n bottel gebore word, sal hy onmiddellik aan sy nat verpleegster geheg word. Dit is egter baie moeilik om groot elandplase te onderhou, aangesien een elf ongeveer sewe ton voer per jaar eet - en dit is hoofsaaklik bas en takke. In hul natuurlike omgewing in die somermaande hou dit van die elande om waterplante te hou.

Natuurlike vyande van elande is bere en wolwe. Laasgenoemde val gewoonlik in 'n groep aan. Bere is die gevaarlikste in die lente - na winterslaap. Inderdaad, die uitslag van die geveg kan rampspoedig wees vir sowel die eland as die beer.

Rendiere is nomades. Aan die begin van die somer word kudde herte gedwing om die noordelike woude nog verder noord te verlaat - dit word deur vlieë en kabouters aangedryf. In die herfs keer hierdie diere terug na die woude. Die rede is dat die winde in die toendra die sneeu kragtig saamruk en die takbokke daaronder nie kan uitgrawe nie. Die lente- en herfsroetes is dieselfde, die waterkruisings is dieselfde. Die grootte van die migrasies word deur 800 kilometer bepaal. Dit is interessant dat jong wyfies met fauna die eerste een is wat in die lente vertrek - hulle kruis riviere op ys. Mannetjies wat 'n bietjie later na die noorde dwaal, moet oor die riviere swem.

Die wyfie lek die kalf wat pas droog gebore is. Dit is nodig sodat die welpie nie vries nie. Tydens hierdie prosedure onthou die wyfie die reuk van die baba. Die fawn self herken sy moeder deur sy stem. 'N Interessante feit is dat die welpie reeds op die tweede dag na geboorte goed loop en selfs swem.


Kyk die video: Oh Deer! White-Tailed Deer Biology (Augustus 2022).