Inligting

Koekoeke

Koekoeke



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Koekoeke (of koekoeke) vorm 'n familie van voëls wat tot die koekoekorde behoort. Die gewone koekoek is die bekendste lid van hierdie familie.

Verskillende soorte koekoeke het verskillende groottes. In die meeste spesies wat tot die koekoekfamilie behoort, bereik die massa skaars honderd gram, en die lengte van die liggaam is nie veertig sentimeter groter nie.

Al die lede van hierdie familie word egter gekenmerk deur die teenwoordigheid van 'n lang stert, 'n skraal liggaam en sterk bene. Die verekleed het gewoonlik nie 'n helder kleur nie, seksuele dimorfisme in die kleur is swak ontwikkel of heeltemal afwesig.

Baie koekoeke is nesparasiete, dit wil sê dat hulle hul eiers in ander se neste gooi (tipies van poligame spesies). Kuikens van allerhande koekoeke word hulpeloos gebore - hulle is blind en naak. Uiterlik is die kuikens se kuikens soortgelyk aan die kuikens van hul "aanneemouers". Koekoeke ontwikkel vinnig; hulle kan die nes binne 'n paar weke na die geboorte verlaat.

Koekoeke bewoon woude, maar sommige individue verkies oop gebiede. 'N Beduidende aantal spesies vreet hoofsaaklik op insekte. Die aantal spesies in die familie bereik honderd-en-veertig, en hulle word almal in ses subfamilies gekombineer: regte koekoeke, gekoeke koekoeke, Madagaskar-koekoeke, lopende koekoeke, larwes-koekoeke en gespikkelde koekoeke.

Die koekoekfamilie bevat spesies - Amerikaanse koekoek, gekoeke koekoek, koekoek. Hul verteenwoordigers rus hul neste in bosse of bome toe, en selfs klein gewerweldes, soos akkedisse, word by die dieet van hierdie tropiese koekoeke ingesluit.

Die lewensduur van koekoeke in natuurlike toestande wissel van vyf tot tien jaar.

Koekoeke gooi hul eiers in die neste van ander voëls. Dit is die geval met baie koekoekspesies wat nesparasiete is. Koekoek kuikens is geneig om baie vinniger te ontwikkel as kuikens van ander voëls. In hierdie opsig kan die 'stigter' kort na sy geboorte die kuikens van die voël in wie se nes hy hom bevind het, kan verplaas. Vir dieselfde soort koekoeke wat monogaam is, is parevorming kenmerkend gedurende die broeiseisoen, wat dan neste bou, eiers inkubeer en die pasgebore kuikens voed.

Die gewone koekoek is 'n mediumgrootte voël. Die liggaamslengte van die gewone koekoek bereik veertig sentimeter, en die vleuellengte is ongeveer twee en twintig sentimeter (die vlerkspan is sestig sentimeter). Individue van hierdie spesie het lang vliegvlerke en 'n lang trappie (sy lengte is agtien sentimeter). Die gewone koekoek na buite (in grootte en kleur) is soortgelyk aan die mus.

Seksuele dimorfisme word nie in algemene koekoeke uitgespreek nie. Inteendeel, dit is baie uitgesproke. In kleur verskil volwasse wyfies aansienlik van volwasse mans. Die kleur van die verekleed van volwasse mans is donkergrys op die stert en rug en liggrys op die bors, strik en keel. Wat die res van die verekleed betref, is dit wit met uitgesproke donker dwarsstrepe. Wat die wyfies betref, is die kleur van die verekleed bo-op roesrooi of bruinerige skakerings. Jeugdiges het 'n rooierige of grysagtige verekleed, ongeag geslag. In grootte verskil die wyfie effens van die mannetjie; die liggaamsgewig van volwassenes wissel van honderd tot honderd en twintig gram.

Die gewone koekoek het 'n wye verspreidingsgebied. Die neste van die gewone koekoek sluit Europese gebiede, Asië, Afrika in. Die algemene koekoek word selfs in die Arktiese Sirkel aangetref. Maar die gebiede van die suidelike helfte van Indochina, sowel as die Hindustan- en Arabiese skiereilande is nie 'n nesplek vir die gewone koekoek nie. Die gewone koekoek, wat eiers lê in die neste van voëlvlieë, kan gesien word in die woud en steppe, in woude en taiga, naby watermassas, in parke en tuine, aan die buitewyke van woestyne en hoog in die berge.

Die gewone koekoek is 'n trekvoël. Dit is inderdaad die geval oor 'n beduidende deel van die verspreidingsgebied. Die algemene koekoek is in die suide en tropiese Afrika winterslaap. Baie minder gereeld vlieg individue van hierdie spesie na die winter in die suidelike provinsies China, Indochina, Ceylon, Indië en die suidelike streke van die Arabiese Skiereiland. Wat individue wat direk in die suide en tropiese Afrika nes, gekenmerk word deur 'n sittende leefstyl. 'N Interessante feit is dat koekoeke dadelik hul oorwinteringsgrond verlaat met die lente-aanvang, byvoorbeeld, dat individue wat in Europese gebiede nes vroeg in Maart uit Afrika vlieg. Hierdie voëls kom egter baie stadig na hul broeiplekke (op een dag vlieg die koekoek ongeveer tagtig kilometer), die eerste koekoeke kom eers in die laaste dae van April in die sentrale streke van Europa aan. Die noordelike grense van die verspreidingsgebied van die koekoek bereik eers met die einde van die lente.

Op die grondgebied van die Russiese Federasie kan die koekoek oral aangetref word. Dit is prakties die geval as dit kom by die periode van Mei tot Julie. Koekoeke kan nie gesien word nie, behalwe in die noordelike toendra. Interessant genoeg sien u in die Europese deel van die land verteenwoordigers van slegs een spesie uit die koekoekfamilie - die gewone koekoek, in die sentrale deel van Rusland - twee spesies, maar in die oostelike deel van die land is daar 5 parasitiese koekoekspesies. Koekoeke wat op die Russiese Federasie voorkom, verkies om hulle in woude en parke te vestig. Veral gunsteling plekke vir hulle is kusbosse, bosse, wei en rande langs die ruimtes.

Veelhoekigheid kom gereeld voor in die paringsverhouding van algemene koekoeke. In hierdie geval word veelhoekigheid gemanifesteer in die volgende. Die mannetjie trek wyfies aan met sy geskreeu, omdat hy voorheen 'n groot gebied beset het. Hy maak klanke "koekoek", dit gebeur baie keer, en die klanke verskil in hul volume. Terloops, die koekoek het sy naam gekry danksy hierdie funksie. Wat vroulikes betref, is hulle baie meer stil as mans. Die stem van vrouens kan gehoor word tydens hul vlug, maar dit is nie 'n luide "kuk-ku" nie, maar 'n gorrelende tril van "kli-kli-kli". Die doel daarvan is om mans te lok. Die mannetjie van die gewone koekoek probeer op een dag om al sy besittings vlieg. Die mannetjie vlieg om die gebied heen, wissel afwisselend met wyfies. Dit is interessant dat elkeen in 'n sekere gebied van die terrein geleë is. Die oppervlakte van so 'n terrein wissel van twee tot vier hektaar. Op die grondgebied van haar erf kies die wyfie toekomstige 'opvoeders' van haar nageslag uit voëls van ander spesies, omdat nesparasitisme kenmerkend is van die algemene koekoek. In die somer inkubeer sy nie eiers nie en bou sy nie vir haar neste nie. 'N Interessante feit is dat die wetenskap gevalle van koekoeke wat eiers in die neste van meer as honderd en twintig voëlspesies gooi, aangeteken het. Verbasend genoeg onthou die vroulike nasate van 'n gewone koekoek gewoonlik die gebied waar hulle gevoer is, en die voorkoms van die voëls wat hieraan deelgeneem het. Met die aanvang van 'n nuwe somer, keer hulle terug na hierdie lande.

Die wyfie van die gewone koekoek word onderskei deur spesiale waarneming. Dit word vereis deur die spesifisiteit van gedrag. Die wyfie is nie net oplettend nie, maar ook geheimsinnig. Sy monitor die aanneemouers wat vir haar toekomstige kuiken gekies is, met buitengewone sorg. Die wyfie stel belang om 'n nes te bou en eiers te lê. Verbasend genoeg probeer die koekoek sy eier in 'n nes sit met eiers van dieselfde grootte en kleur. Sy reproduseer 'n kopie daarvan. Nadat die oomblik verbeter het (tydens intensiewe eierlegging), haal die wyfie een eier uit die meester se nes en lê haar eie eier in plaas daarvan (dit is uiterlik identies aan die ander). Die duur van hierdie prosedure duur nie tien sekondes nie. Die lot van die gesteelde eier moet êrens uitgegooi word óf deur 'n koekoek geëet word. Gedurende een somer kan die wyfie van dertien tot twintig eiers produseer. Sy kan net een tot twee eiers in een nes gooi, en deur die regte tyd vas te stel, kan die wyfie van die gewone koekoek drie dae lank 'n eier in die oviduct hou. Nestende parasitisme het so 'n invloed gehad op die fisiologie van individue dat die vrou eers begin vorm wanneer die wyfie 'n nuwe nes ontdek wat gebou word vir toekomstige aanneemouers.

Die vervanging van 'n meester-eier deur 'n koekoek-eier kan maklik opgespoor word. Dit is nie waar nie. Dit is uiters skaars. Die ontwikkeling van embrio's in koekoekeiers duur ongeveer twaalf tot dertien dae, wat baie vinniger is as die ontwikkeling van embrio's in die eiers van die gasheer. Koekoekkuikens wat gebore is, lyk dikwels na buite (en nie net ekstern nie, maar byvoorbeeld ook in stem) as die res van die kuikens in die nes. 'N Koekoekkuiken, met 'n boog agter, kan maklik pasgebore kuikens of eiers uit die nes gooi. Daarbenewens eis dit voortdurend om te eet en groei gevolglik vinnig (reeds op die twintigerjare - die twintig-sekonde dae dat die koekoek die nes verlaat; die grootte daarvan is amper drie keer groter as die ouers se grootte). Vir twee tot drie weke rondloop die ouers met die koekoek in bosplantasies en parke. Die radius van sulke bewegings is twee tot drie kilometer van die nes af.

Die koekoek verwoes die omgewing deur neste te verwoes. Daar is egter ook voordeel daaruit. Die koekoek vernietig 'n verskeidenheid insekte wat skadelik is vir die bos. Dit is byvoorbeeld denne-sywurms en bont eike-ruspes. Hierdie insekte word nie deur klein sangvoëls geëet nie. Die rede lê in hul spysverteringstelsel. Hierdie insekplae is ingesluit in die dieet van die gewone koekoek.

Die dowe koekoek lyk soos 'n gewone koekoek. As die grootte effens kleiner is. Die gemeenskaplike koekoek en die dowe koekoek is die naaste familielede. Die liggaamslengte van 'n manlike dowe koekoek bereik vyf en dertig sentimeter. Die dowe koekoek lei hoofsaaklik 'n migrerende lewenstyl, leef hoofsaaklik in naaldwoude, maar jy kan dit ook in woude sien. Dit voed op plantsaad en klein insekte.

Die Indiese koekoek is 'n algemene voël in Primorye. Selfs in die tweede helfte van die twintigste eeu was dit so. Deesdae is dit nogal skaars hier. Die verspreidingsgebied van die Indiese koekoek op die grondgebied van die Russiese Federasie beslaan bladwisselende woude van die Amur-streek. Die Indiese koekoek oorwinter in Suidoos-Asië. Interessant genoeg het die Indiese koekoek ook 'n soortgelyke voorkoms as die gewone koekoek. Die kenmerkende kenmerk is die tweekleurige bek en die teenwoordigheid van 'n wye swart pre-apikale streep.

Die Indiese koekoek is versigtig. Dit is 'n baie geheimsinnige voël, wat dit baie moeilik maak om dit waar te neem. Hierdie omstandigheid was die rede dat navorsers vir 'n lang tydjie min kennis oor hierdie voël gehad het. Selfs in die middel van die twintigste eeu is die eiers van die Indiese koekoek wat in die neste van die Siberiese skeersel gevind is, verkeerd met die eiers van die gewone koekoek. Wat die Siberiese shrike betref, is dit deesdae die enigste spesie-opvoeder wat op die grondgebied van die Russiese Federasie bekend is. 'N Koppel Siberiese shrike-eiers bevat vyf tot agt eiers, waaraan nog 'n Indiese koekoek-eier gevoeg word. Uiterlik is dit soortgelyk aan die res van die eiers in die nes, dit is effens groter.

Klein koekoek is klein van grootte. Die gewig bereik inderdaad sestig gram. Gewoonlik is die klein koekoek ook minderwaardig as die sterre, maar hy wen, in vergelyking daarmee, in grootte - grootliks as gevolg van die langwerpige stert en lang vlugvere.

Die mindere koekoek is soortgelyk aan die dowe koekoek. Hulle word verenig deur die kleur van die verekleed, sowel as die gewone spesie-opvoeders. Laasgenoemde sluit in warblers. Die klein koekoek en sy opvoederspesies in die omgewing van die dorpie Khasan is veral interessant (die klein koekoek bly in die Suid-Primorye, en die winters in Suidoos-Asië). Die onderwyser is 'n kortvleuel-kriger wat in baie opsigte oorspronklik is. Die feit dat die wyfie van die koringvlerker amper die helfte van die mannetjie is, is verbasend. Veelheid is kenmerkend van sowel die kortvlerkvanger as die mindere koekoek. Die koringvlerkrywer bou taamlik groot neste met 'n sywaartse uitgang. In een seisoen gooi die wyfie van die klein koekoek een (of twee) eiers in sulke neste, waaruit 'n kuiken op die twaalfde dag verskyn. Die koekoek mors nie tyd nie en bly gou alleen in die nes - dit gooi eenvoudig die kuikens wat al gebore is, of die eiers daarin uit die nes. Na ongeveer twee weke vlieg die koekoek uit die nes.

Die breë koekoek het 'n uitgebreide verspreidingsgebied. Ons praat oor die verspreidingsgebied van individue van hierdie spesie in die Verre Ooste van die Russiese Federasie. Die breë koekoek kom in die suide van die Khabarovsk-gebied en Primorye voor. Ondanks hierdie omstandighede het ornitoloë egter baie minder inligting oor die broeibiologie van die breë koekoek, in vergelyking met ander spesies wat tot die koekoekfamilie behoort en in Rusland aangetref word. Yuri Pukinsky ('n navorser van Primorye, 'n beroemde ornitoloog) noem byvoorbeeld die wye vlerke koekoek 'n raaiselvoël, omdat dit uiters moeilik is om hierdie voël op te spoor of sy eiers te vind. Maar die stem van die breë koekoek word oral in die taiga gehoor. Die stem van die mannetjie lyk soos 'n gons wat mettertyd verleng word en die volume en toon toeneem. Die vrou se stem lyk soos 'n manlike, verskil in toon (laer) en duur (kort).

Die blou nagtegaal is die belangrikste ouerskapspesie vir die breëvlerkoeke. Hierdie omstandigheid maak dit baie moeilik om die eiers van die breë snoekagtige koekoek te vind en te bestudeer. Die feit is dat die neste van die blou nagtegaal op die grond lê. Dit is vir 'n persoon uiters moeilik om hulle in die taiga-wildernis te vind. Vir die eerste keer was die eier van die breë koekoek gelukkig om eers in 1970 te sien, maar selfs dan is dit verkeerd met die eier van die alomteenwoordige gewone koekoek. Dit is deur die ornitoloog Yuri Shibnev in die nes van 'n blou vlieëvanger ontdek. 'N Week later, uit die waargenome (groter as al die ander) eiers, is die koekoek self gebore. Die blouvliegvanger is 'n ander broeisoort van hierdie koekoek.

Die eier van die breëvlerkoekie is groot. Dit is waar. Dit oorskry die grootte van eiers van alle ander verteenwoordigers van die koekoekfamilie wat die gebied van die Russiese Federasie bewoon. Wat die skil van die dop betref, is dit soortgelyk aan die kleur van die eiers van die ouer-spesie van die breë koekoek - die blou nagtegaal. Die kleur van die dop is ligblougroen. Met die skulpe van eiers van 'n ander spesie-opvoeder - die blou vlieëvanger - hou bruinerige vlekke verband met die eiers van die koekoek. In hierdie geval verskil die eier van die breë koekoek egter aansienlik van die eiers van die gasheer. Alhoewel dit nie verhoed dat die blouvliegvanger 'n ongewone eier versigtig uitbroei en die verkeerde kuiken voed nie. Die eiers van die breëvlerk koekoek is ovaal-ellipsoïdale.

Die kuifkoekoek is 'n pragtige voël. Die voorkoms daarvan is ietwat soortgelyk aan die van 'n towerkuns.Die grysstaal kleur is kenmerkend van die bolyf en kop van die kuifkoekoek, die bruineriggrys kleur van die rugkant van die lyf is versier met wit kolle op die vlerke en skouers. Seksuele dimorfisme in kleur is baie swak ontwikkel. 'N Kenmerkende kenmerk van die mannetjie is die teenwoordigheid van 'n kuif op sy kop, wat groot genoeg is. Die wyfie het ook 'n helmteken, maar dit is byna onsigbaar. Die liggaamslengte van die kuifkoekoek is ongeveer veertig sentimeter, die vleuel twintig sentimeter. Die gewig van individue wissel van honderd dertig tot honderd en veertig gram. Gedurende die somer lê die wyfie van twaalf tot vyftien eiers, wat redelik groot is. Elke eier weeg ongeveer twaalf gram, en dit is wanneer die wyfie honderd en dertig gram weeg. Eiers word hoofsaaklik in die neste van kraaie gegooi. As 'n reël word twee tot vier eiers in een nes gelê, wat in grootte en kleur baie eenders lyk as die eiers van die kraaie. Die dieet van die kuifkoekoek bestaan ​​hoofsaaklik uit groot insekte en hul larwes.

Die kuifkoekoek is 'n trekvoël. Afhangend van waar die verteenwoordigers van hierdie spesie woon. Die verspreidingsgebied van die kuifkoekoek dek die gebiede van Noordwes, Suid- en tropiese Afrika, Wes-Asië, Griekeland, Frankryk en die Iberiese Skiereiland. Slegs persone wat in Suid-Afrika woon, is sittend. Tropies en Suid-Afrika het 'n oorwinteringsplek geword vir die kuifkoekoek.


Kyk die video: Vader Abraham En Boer Koekoek Den Uyl Is In Den Olie (Augustus 2022).