Inligting

Chipmunks

Chipmunks



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Chipmunks is deel van die eekhoringfamilie en behoort tot die geslag van knaagdiere. Dit is 'n Asiatiese (Siberiese) chipmunk.

Die gewig van die spaandermunks, afhangend van watter soort soort, behoort van dertig tot honderd en twintig gram. Die grootte van die chipmunks kan gelyk wees aan vyf tot vyftien sentimeter, en hul stert is van sewe tot twaalf sentimeter.

Chipmunks is bedags aktief. Die ondergrondse woning van hierdie diere (dit is baie persoonlik, want twee spaanderknolle sal nooit in een nes oor die weg kom nie) het gewoonlik 'n eenvoudige struktuur en bestaan ​​uit twee kamers. Die belangrikste voedsel van chipmunks is plantsaad, maar hulle kan ook dierevoedsel eet. Voedselvoorbereiding vir die winterseisoen, wat in Augustus uitgevoer word, is baie belangrik vir die skyfies.

Onmiddellik nadat hy uit die winterslaap gekom het, begin spaandermunks. 'N Maand na paring word vier tot tien welpies gebore, wat na twee maande 'n onafhanklike lewenstyl kan lei. Die lewensverwagting van chipmunks is gemiddeld twee tot drie jaar.

Hierdie diere het ongeveer agt patogene van gevaarlike siektes. Hierdie siektes sluit byvoorbeeld bosluisgedraagde enkefalitis en toksoplasmose in. Die chipmunk word dikwels 'n persoon se troeteldier. Die verpligte kenmerk van die hok (dit moet metaal wees) is die wiel.

'N Interessante feit is dat die dier sy naam gekry het vanweë die spesiale klank wat hy voor die reën gemaak het, wat lyk soos die woord "chipmunk".

Die strokiesprentkarakters Chip en Dale en die film "Alvin and the Chipmunks" (2007) het ook bekendheid verleen aan die chipmunks. En die stede Krasnoturinsk en Volchansk, wat in die Sverdlovsk-streek geleë is, het die beeld van 'n chipmunk op hul embleme.

Die chipmunk lyk soos 'n eekhoring. So 'n analogie kan getrek word as u let op die voorkoms van spaanderknoppe en eekhorings, terwyl die chipmunk in terme van familiebande nogtans nader aan marmotte en gophers is (volgens analogie daarvan het dit wangsakkies wat die chipmunk gebruik om klein porsies voedsel te dra). Die struktuur van die liggaam van die chipmunk is baie "arboreal" - dit is nie baie lang kloue nie, en 'n beduidende verskil in die lengte van die voor- en agterpote.

Die Siberiese chipmunk is die enigste verteenwoordiger van die Eurasiese chipmunks. Dit is waar. Die liggaamslengte bereik sewentien sentimeter, en sy stert is dertien sentimeter. Die stert is altyd meer as die helfte van die lengte van die liggaam. Die pels van Siberiese chipmunks is nie lank nie, en die somerpels is amper nie anders as die winterbont nie. Die bont van die bolyf is rooierig van kleur, en vyf smal donker strepe is afgewissel met ligter liggies. Die kleur van die pels op die buik van die dier is wit.

Die verspreidingsarea van die Siberiese chipmunk is redelik groot. Die Asiatiese chipmunk bewoon die hele Taiga-sone van Eurasië - die hoogste digtheid van chipmunks word egter in die sederhoutwisselende woude van Primorsky Krai waargeneem. Dit is hier in die gunstigste jare op die grondgebied van een vierkante kilometer tot tweehonderd of driehonderd van hierdie diere kan leef.

Chipmunks is bedags aktief. Alhoewel chipmunks 'n aansienlike hoeveelheid tyd op die grond spandeer, klim hulle bome redelik goed. Die skuilings van hierdie diere is eenvoudig toegeruste vlak gate. Wat die holtes betref, beskou die chipmunks hulle nie so gereeld as hul toevlug nie. Die rede hiervoor lê juis in die oorheersing van die aardse lewenstyl by individue. As talus die woonplek van hierdie diere word, grawe hulle glad nie gate nie. In hierdie geval lê die nes in die leemtes tussen die klippe.

Die ondergrondse woning van chipmunks het 'n eenvoudige struktuur. Natuurlik is hierdie oordeel baie relatief. In so 'n woning is daar gewoonlik twee selle. Die eerste is die nes, wat vol droë blare en gras is. Die tweede is die spens. Dit is waar die chipmunks hul voorraad berg. Vir sulke ondergrondse wonings van hierdie diere is die teenwoordigheid van klein krukke ook kenmerkend, wat dien as ruskamer. Daar is net een manier om na die woning te kom - die lengte van die gang is ongeveer drie en 'n half meter. Die mangat is dikwels onder die wortels van bome geleë en is met die blote oog sigbaar. Die chipmunk beperk hom nie tot slegs een nes nie, daarom is daar verskillende wonings op sy grondgebied. Die chipmunk gebruik hierdie grawe om voorraad vir die winterseisoen te bewaar. Chipmunks kan die ruimtes onder die boomstamme van gevalle bome, holtes aan die wortels, of in vrot stompe as somer neste gebruik. Soms word 'n gewone voëlhok 'n skuiling vir 'n spaander.

Chipmunks woon alleen. Die woord kollektief is in hierdie geval geensins toepaslik nie. Elke individu woon in sy eie omgewing en het sy eie neste. Wat laasgenoemde betref, kan twee chipmunks nooit in dieselfde skuiling met mekaar oor die weg kom nie.

Chipmunks word gekenmerk deur 'n gesofistikeerde hoorbare alarmstelsel. As die dier gevaar ervaar, stuur dit óf 'n taamlike skerp tril of fluit dit in monosyllabels.

Chipmunks is nomadiese diere. Hulle word gedwing om rond te loop weens 'n gebrek aan voer, byvoorbeeld in maer jare. Op 'n nuwe plek skep hierdie diere tydelike skuilings vir hulself. In die Verre Ooste en Oos-Siberië val die rypwordingstyd van graanvelde byvoorbeeld saam met die tyd van die migrasie van die chipmunks na hulle. Bergagtige streke word gekenmerk deur "bessie" -migrasie van chipmunks. Laasgenoemde hou natuurlik verband met die tyd wanneer die bessies begin ryp word.

Die dieet van chipmunks is baie uiteenlopend. Relatief uiteenlopend. 'N Beduidende deel daarvan bestaan ​​uit sade van wilde en gekweekte plante - sade van sederhout, lind, esdoorn, bergas, riool. In die lente en somer word die dieet gediversifiseer deur die knoppe, lote en bessies van kruidagtige plante. Byvoorbeeld bloubessies en lingonbessies. Aarbeie met die bokwiet en koring tydens die rypwording van landbouvelde is nie ongewoon nie. Die skade aan die nasionale ekonomie as gevolg van die klopjagte van chipmunks en ander knaagdiere is tasbaar. Die chipmunk eet selde die verkrygde voedsel onmiddellik. In die reël vul hierdie diere hul wangpakkies met kos en vervoer dit na hul gate. Daar is hulle al in 'n rustige atmosfeer. 'N Interessante feit is dat chipmunks nie net plantkos nie, maar ook diere kan eet. Dus kan skulpvis en insekte by hul dieet gevoeg word.

Augustus is die tyd om kos voor te berei. Dit is 'n baie belangrike periode vir die chipmunks. Hierdie diere begin hul spenskamer vul met korrels, neute, droë sampioene, eikels, bessies. Ter voorbereiding op die winterseisoen, het chipmunks voedsel in hul wangpakkies. Terselfdertyd, saam met kos, reis die diere dikwels baie lang afstande (selfs meer as een kilometer). Die totale gewig van 'n chipmunk-voorraad kan ses kilogram bereik. Sulke voorrade van hierdie klein diere lok ook dikwels ander diere. Dit is maklike prooi vir byvoorbeeld wildevleis, sabel of beer. As daar reeds 'n pakhuis met voorrade gevind is, kan die chipmunk niks doen nie. Die klein grootte van hierdie dier gee hom nie die reg om met die ontvoerders te redeneer nie. As hy steel, loop die chipmunk langs die dief terwyl hy sy stert desperaat tuit en ruk.

Vir 'n chipmunk is so 'n verskynsel soos winterslaap kenmerkend. Dit is redelik lank: dit begin einde September - begin November, en eindig eers in Maart - April; in die noordelike streke kan chipmunks sewe maande lank slaap. Winterslaap is die rede vir die verlangsaming in alle lewensprosesse in die chipmunk. Byvoorbeeld, die asemhalingsfrekwensie van chipmunks word gelyk aan slegs twee asemhalings per minuut, en die liggaamstemperatuur van die diere daal tot drie tot agt grade.

Diere word wakker tydens die opwarming van die lente. Dit is hier waar die voorrade wat in die somer gemaak is, handig te pas kom, wat gedurende die winterwinterslaap in dieselfde gat gehou is. Gewoonlik eet die diere gedurende die winter nie al die gekookte voorrade nie, wat 'n beduidende deel vir 'n hongerige lente agterlaat - as die voorrade teen hierdie tyd verwoes is, kan die skyfie van honger ly.

Chipmunks se slote begin onmiddellik nadat hulle uit die winterslaap gekom het. Die 'gurgelende' fluit van wyfies doen 'n beroep op mans wat na aanleiding van 'n soortgelyke oproep van 'n afstand van twee tot driehonderd meter hardloop. Die wedloop is nie voltooi sonder mansgevegte nie. 'N Maand na paring verskyn die wyfie in haar skuiling naakte en blinde welpies, waarvan die gewig selde meer as vier gram is. Donker strepe agter op babas verskyn reeds 'n paar dae na geboorte. Die welpies sien duidelik eers teen die een-en-dertigste dag van die lewe, waarna hulle onder leiding van die moeder die gat kan verlaat en die wêreld rondom hulle wil leer. Die onafhanklike lewensduur van chipmunks begin op die ouderdom van twee maande. Die grootste besorgdheid by jong spaandermunks is om voorraad vir die winterseisoen te versamel, terwyl hierdie diere eers na 'n jaar seksuele volwassenheid sal bereik. In natuurlike habitat is die lewensverwagting van chipmunks gemiddeld twee tot drie jaar.

Die Siberiese chipmunk is 'n maklike voorwerp om te jag. Hierdie dier het genoeg vyande, wat almal roofdiere is wat die chipmunk se habitat bewoon. Die chipmunk is die prooi van alle klein ysters (ermines, robbe en ander), sowel as jakkalse. Dikwels is die oorsaak van die dood van 'n chipmunk 'n beer, of liewer sy tande (op die oomblik wanneer hy die chipmunk se skuiling opspoor op soek na kos). Onder die voëls is die vyande van klein diere hoofsaaklik valke en goggas.

Mense in stadswoonstelle word gereeld begin met spaandermunks. Boonop behoort hierdie diere tot een van die mees geliefde knaagdiere deur mense, en die rede hiervoor lê in die buitengewone mooi verekleed van die diere, sowel as in die bedagsaktiwiteit (nie in die nag nie), sowel as die skoonheid van die spaanders. Hierdie eienskappe lei daartoe dat die chipmunk 'n troeteldier word. Die diere is weliswaar baie swak in gevangenskap. Dierkundiges neem beheer van hierdie proses.

As iemand besluit om 'n chipmunk te hê, moet hy die gemaklikste omstandighede vir hierdie dier bied. Die hok mag nooit van hout gemaak word nie, aangesien die houtonderdele met ongelooflike snelheid geslyp is ('n metaalhok sal hierdie probleem oplos). Maar binne die hok moet houtvoorwerpe (dit kan verskillende stokke en rakke wees) wees, want dit is nodig dat die dier sy tande maal. Die breedte en lengte van die hok moet nie minder as veertig sentimeter wees nie, en die hoogte moet meer as tagtig sentimeter wees. 'N Verpligte kenmerk van die hok vir 'n spaander is 'n wiel waarvan die afmetings effens kleiner moet wees as in die geval van 'n eekhoring. Die behoefte aan 'n wiel word verklaar deur die verhoogde motoriese aktiwiteit van die dier, wat in geval van ontevredenheid tot die siekte van die dier sal lei. Boonop speel die wiel vir spaandermunks ook die rol van emosionele vrylating, wat help om die oorstuwing van die dier se senuweestelsel te vermy. Die hokke moet voeders en 'n drinkbak bevat, sowel as 'n huis om voorrade te beskut en op te slaan (die natuurlike behoeftes van die chipmunk moet bevredig word). Natuurlik moet u nie die dier se gesondheid vergeet nie. Dus, as die chipmunk ontsnap en gevang moet word, moet u dit in geen geval aan die stert gryp nie (veral die punt van die stert). Die rede hiervoor is dat die spaander, soos baie ander diere, die vel op die stert redelik maklik afskil. Daarna is slegs die raamwerk vir die muskuloskeletale oor, wat, terwyl dit opdroog, deur die spaandermoer vasgemaak word. Dus sal die stert eens en vir altyd verlore gaan.

Chipmunks is baie skoon diere. Chipmunk handhaaf voortdurend die "hol" -instink en gebruik dieselfde hoek as 'n toilet - 'n seepskottel met 'n dubbele bodem kan dien as 'n skinkbord. Laasgenoemde moet streng geïnstalleer word op die plek waar die dier self gekies het. Die eienaar moet elke dag die bakkie en voeders van die kapmuis was. U kan die hok skoonmaak sodra dit vuil word. Een keer per maand is dit baie wenslik om 'n algemene skoonmaak in die kooi van die dier uit te voer.

Die dieet van 'n chipmunk moet dieselfde wees as in die natuur. Dus moet die dier se dieet verskillende sade, sampioene, neute insluit. Plantlote, bessies, ens. As u chipmunks in 'n woonstel hou, moet u spesiaal ontwerpte kos daarvoor gebruik. Dit is droë (70%) en sappige (30%) voer. Voordat u die aartappel met sappige kos behandel, moet u hierdie voedsel goed onder lopende water spoel. Terselfdertyd moet u natuurlik ook die goeie gehalte van die voer monitor. Vrugte word aan diere sonder skil gegee. Die dieet van 'n chipmunk behoort amandels uit te sluit. Die rede hiervoor is die soutsuur wat hulle bevat. Laasgenoemde is baie gevaarlik vir die dier. Chipmunks weier nooit sonneblomsaad, hawermeel, paardebloem, bessies en ander lekkernye nie. Om te bepaal of 'n chipmunk genoeg voer kry, is dit nodig om die hoeveelheid voedsel wat hy gemaak het te ontleed.

Vir tuisgebaseerde chipmunks is winterslaap ongewoon. Terwyl diegene wat in hul natuurlike habitat woon, in 'n winterslaap gaan, word huishulpe eenvoudig minder aktief. Gedurende hierdie maande verlaat hulle selde hul huis. Boonop begin hulle soms in die winter aktiwiteit toon soos die somer (hulle hardloop en eet). Na 'n sekere periode keer hulle egter weer terug na hul skuiling en kan hulle langer as twee weke daarin bly sonder om te vertrek.

Chipmunks kan met die hand geleer word. In hierdie geval help die dier se natuurlike funksie om voorrade te lewer baie. Hierdie instink druk hom in gedwonge kontak met die persoon wat hom van voedsel voorsien. Die vrees vir 'n persoon blyk baie minder te wees as die voedselinstink. Daarom, na 'n uur se voeding uit die hande, hou die chipmunk op om 'n persoon as sy vyand te beskou en hom aan te pas. Na langdurige kommunikasie word die chipmunk amper 'n troeteldier wat te eniger tyd kan opgeplak word. Chipmunks gee nie altyd om om onder die banke en die vloer te spring, om die kaste rond te hardloop nie, en in die algemeen die gaas om die woonstel rond te loop - as die spaander nie buite sy hok is nie, moet hy onder die toesig van die eienaar wees. Dit is ook te wyte aan die feit dat hierdie dier oral kan klim en alles op sy tande probeer. Tydens die stap van die spaandermutjie om die woonstel is dit nie toegelaat om dinge in die kamer te hê waaruit die dier kan val of waarop hy op homself kan val nie. Daar moet ook geen oop voetstukke, drade, chemikalieë en giftige plante op die vloer wees nie. U moet die dier nie gereeld laat rondloop in die woonstel nie, want as gevolg van sy snelheid en vaardigheid, kan die skyfie-bakkie binne een sekonde deur 'n oop deur of venster spring en nooit weer terugkom nie. As u 'n chipmunk in 'n woonstel hou, moet u nie vergeet dat hierdie dier van nature wild is nie. Dit maak nie saak hoe goed die spaandermoer aan die hande gewoond is nie, dit kan by die eerste geleentheid behoorlik byt - om hierdie rede moet die dier van bo geneem word. Hierdie eenvoudige maatreël hou u hande vry van die sterk en stewige tande van die chipmunk.

Die chipmunk is van kommersiële belang. Klein kommersiële waarde. In hierdie geval word slegs die vel van die dier gebruik; Chipmunks word tydens die groef gevang. Gedurende hierdie periode word hierdie diere geredelik beskikbaar.

Die chipmunk is een van die skadelikste knaagdiere. Hierdie uitspraak is baie betroubaar vir die Taiga-sone. Die chipmunk lei tot beduidende ekonomiese verliese. Die rede hiervoor is sy begeerte om pakhuise met graan te vernietig op soek na voedsel, gewasse in die veld te vernietig, voer van pluimveeplase te steel. In die suide van Primorye veroorsaak spaandermunks ernstige skade aan tuin- en spansaangewasse. En dit alles om die sade wat hulle bevat, te bereik.


Kyk die video: Chipmunks and Chipettes - Señorita (Augustus 2022).