Inligting

Die mees ongewone diere

Die mees ongewone diere



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sommige is hartseer dat jakkalse slegs in sprokies bestaan, en dat daar geen ongewone diere op aarde oorbly nie. Hier is egter 'n lys van enkele van die mees ongewone diere op die planeet wat hierdie eis ontneem.

Bladwisselende seeldrag. Hierdie soutwatervis is 'n familielid van die seeperd en leef in die waters van Wes- en Suid-Australië. Gewoonlik kan die seedraad in vlak water aangetref word, waar die water redelik warm word. 'N Kenmerkende eienskap van die dier is die prosesse op die liggaam en kop, wat soos blare lyk en dien vir kamoeflering. In die water beweeg die draak met die vin op die kruin van die nek, en die rugvin naby die punt van die stert word ook gebruik. Die vinne van die dier is heeltemal deursigtig. Die draak is nie so klein nie - dit kan tot 45 cm groot word. Vreemd genoeg is die blaarige seeldragon die amptelike embleem van die deelstaat Suid-Australië.

Biruang of Maleise beer. Hierdie soogdier behoort aan die beerfamilie. Biruang woon in Indochina en Indonesië. So 'n beer het 'n groot figuur met 'n kort, maar breë snuit. Die ore van die biruang is kort en rond van vorm. Groot pote met groot geboë kloue is aan hoë ledemate geleë. Die voete van die beer is kaal, en die hondjies is klein. Die bont van die biruang is glad, hard en kort, die kleur is swart en word 'n geelgeel. Op die bors van die dier is daar gewoonlik 'n plek wat lyk soos die opkomende son. Biruang is nagmaal, maar bedags slaap hy of sonbad hy in die bome, waar hy hom toerus met 'n woning wat soos 'n nes lyk. Hierdie dier is opmerklik in die sin dat dit die kleinste verteenwoordiger van die beerfamilie is en baie skaars is. Die lengte van die biruang is nie meer as een en 'n halwe meter nie, die hoogte is nie meer as 70 cm nie, en die gewig van 27 tot 65 kg.

Komondor. Hierdie ras word ook die Hongaarse herdershond genoem. Sy woon oral, want dit is 'n troeteldier. As u 'n hond aanhou, kan u dit nie sonder spesiale sorg vir die jas doen nie, want die lengte daarvan kan amper 'n meter bereik. Die wol moenie gekam word nie, maar namate dit groei, moet die drade net van mekaar geskei word, anders val die hare af. Hierdie Hongaarse herdershond het 'n indrukwekkende grootte en is een van die grootste honde ter wêreld. Die man se skof kan 80 cm hoër wees, en die lang, wit hare wat in veters gerol word, verhoog die visuele grootte van die dier. Die voer van die Komondor is nie so moeilik as wat dit mag lyk nie. Soos enige ander kuddehonde, is hulle heeltemal onpretensieus, benodig hulle ongeveer 1 kg voedsel per dag.

Angora konyn. Dit is 'n knaagdier-soogdier. Hierdie konyn word oral aangetref, aangesien hierdie dier ook 'n huishoudelike dier is. Die Angora-konyn lyk baie indrukwekkend; in sommige eksemplare bereik die wol 80 cm lank, dit is baie waardevol, en baie nuttige dinge word daaruit gemaak, waaronder serpe, kouse, handskoene en net materiaal. Vroue is dol oor angorakaas, daarom noem ek die dier ook 'wyfie'. Sy gemiddelde gewig is 5 kg, die liggaamslengte tot 60 cm en die borskas bedekking 38 cm. Konyne moet elke week gekam word, as die vel nie versorg word nie, sal dit vinnig sy voorkoms verloor, en dit word eenvoudig walglik.

Klein panda. Hierdie dier van die wasbeerfamilie woon in China, Nepal, Birma en Indië. Hierdie panda kan nie wes van Nepal gevind word nie. Die dier leef in bergwoude met bamboes op 'n hoogte van 2 tot 4 kilometer bo seespieël met 'n gematigde klimaat. Die bont van die klein panda is rooi of hasel bo-op, en donker of rooibruin, selfs swart, onder. Die hare op die rug het geel punte. Die pote se pote is glansend swart, en die stert is rooi. Die kop van die dier is lig, terwyl die snuit byna wit is, is dit naby die oë 'n patroon soortgelyk aan 'n masker. Die klein panda se lewenstyl is oorwegend naglewend. Bedags slaap sy, bedek deur haar stert, in haar hol. As die dier gevaar ervaar, klim die boom vinnig. Hul aardse beweging is ongemaklik en stadig, maar hulle beweeg vinnig deur die bome. En die pandas voed steeds op die grond en kies jong blare en bamboes. Die lengte van die klein panda is 51-64 cm, en 'n lang (28-48 cm) stert moet hieraan gevoeg word. Die gewig van 3 tot 4,5 kilogram. Hierdie diere verkies 'n afgesonderde leefstyl. Die wyfie ken haarself 'n oppervlakte van 2,5 vierkante kilometer toe, en die mannetjie - twee keer soveel.

Luiheid. Hierdie onvoltooide soogdier leef in Suid- en Sentraal-Amerika. Die luiaard is bekend vir almal vir sy gewoonte om te leef - hy hang byna die hele tyd aan 'n tak met sy rug na onder, terwyl hy elke dag 15 uur in 'n droom deurbring. Alle dieregedrag en fisiologie is ontwerp vir die grootste energiebesparing, aangesien hul dieet uitsluitlik lae-kalorieblare bevat, wat die vertering tot 'n maand duur. 'N Goed gevoed luiaard kan 2/3 van sy gewig op voedsel in die maag konsentreer. Diere het 'n lang nek om bewegingloos te bly om blare uit 'n groot gebied te kry. In die aktiewe toestand is hul liggaamstemperatuur 30-34 grade, terwyl dit in rus selfs laer is. Aangesien diere op aarde absoluut hulpeloos is, hou hulle nie daarvan om van bome af te klim nie, is hierdie proses ook energie-intensief. Luiaardjies beland nog soms op die grond om aan skaars natuurlike behoeftes te voldoen (dit gebeur verskeie kere per week danksy 'n groot blaas), sowel as om na ander bome te beweeg. U kan sien dat hierdie diere gereeld in groepe bymekaar kom op die vurke van groot bome. Dit laat hulle energie bespaar; dit is ook moontlik dat die diere ook lui parring. Die liggaamsgewig van luiaards wissel van 4 tot 9 kg, en hul lengte is ongeveer 60 sentimeter. Interessant genoeg is die diere so stadig dat motmotnedersettings dikwels in hul pels voorkom.

Keiserlike tamarina. Hierdie aap met 'n kettingstert leef in die reënwoude van die Amasone-bekken, asook in Peru, Bolivia en die noordweste van Brasilië. 'N Spesiale teken van tamarina is onmiddellik sigbaar - dit is 'n spesiale wit snor wat in twee stringe aan die skouers en bors hang. Daar is net spykers op die groot tone van die agterpote, op die res is daar kloue. Hierdie ape bring die grootste deel van hul lewens deur in bome, waar groter primaatspesies nie kan kom nie. Tamarins woon nie alleen nie, maar in groepe van 2-8 individue. Terselfdertyd het elke lid sy eie rang, terwyl daar aan die bokant van die hiërargie altyd 'n ou wyfie is, is dit nie verbasend dat mans met so 'n "matriargie" die welpies dra nie. Die liggaamslengte van ape is slegs ongeveer 25 cm, terwyl hul stert tot 35 cm kan word. Volwassenes weeg hoogstens 250 gram.

Wit-gesig saki. Hierdie aap met 'n breë neus leef in reënwoude en dorre woude, sowel as die savanne van die Amasone, Suriname, Venezuela en Brasilië. Die dier het 'n swart jas, en die voorkant van die koppe, keel en voorkop van mannetjies is amper wit. Soms kan die kop 'n rooierige kleur hê. Die ape se stert is donsig en lank, maar het geen grypfunksies nie, en die wol is sag en dik. Wyfies het 'n eenvormige bruin kleur, standaard vir almal. Daar is ligte strepe om hul mond en neus. Mannetjies kan tot 2 kg weeg, terwyl wyfies effens minder is. Die liggaamslengte van die ape is ongeveer 30 cm, en die stert is tot 'n halwe meter. Witkante saki bring hul hele lewe in bome deur. Hulle gaan selde af na die onderste vlakke van die tropiese woud, net op soek na voedsel. Ape is saans sowel as bedags aktief. As daar gevaar op hulle wag, word die diere met verspring gered, terwyl die stert as 'n balanseerder optree.

Tapir. Hierdie groot dier met 'n kleinhoewe voed op gras en leef in Sentraal-Amerika, sowel as warm plekke in Suid-Amerika en Suidoos-Asië. Tapirs is opvallend omdat hierdie soogdiere redelik oud is - tapiragtige diere het 55 miljoen jaar gelede geleef. Die naaste familie van hierdie diere is ander soorte diere - renosters en diere. Die voorpote van die diere is viertrek, en die agterpote is driekant. Die tone het klein hoewe wat help om op nat en sagte grond te loop. Die groottes van tapirs hang af van hul spesies, maar gewoonlik is die lengte ongeveer twee meter; die hoogte van die skof is nie meer as een meter nie. Die diere se gewig wissel van 150 tot 300 kg. Tapirs wat in woude woon, is baie lief vir water. Die belangrikste voedsel is bessies, blare en vrugte. Tapir het min natuurlike vyande, maar die grootste gevaar is van 'n persoon wat hierdie onskadelike diere op hul vleis en vel jag.

Mixin. Hierdie dier van die kakebeenlose klas leef in die seë van gematigde breedtegrade, terwyl hy aan die onderkant vaskleef. Mengsel kan selfs op 'n diepte van 400 meter gevind word, en die lengte daarvan bereik 80 cm. As die soutgehalte van die water minder as 29% is, sal die diere ophou voed, en die soutgehalte onder 25% is dodelik vir hulle. Interessant genoeg bevat die mondelinge opening van die myxine nie 'n suigskyf nie, maar word slegs deur twee antennas omring. Hierdie diere byt met geil tande in die vel van die slagoffer, terwyl ensieme ingespuit word wat proteïene oplos. Die prooi van mengsels is verswakte ongewerweldes en gewerwelde diere, aas. Dit is nie ongewoon om geraamtes van die vis bedek met die vel te vind nie, waarbinne 'n mengsel woon, wat al die binnegoed geëet het. In Japan en sommige ander lande word mengsels suksesvol in voedsel gebruik.

Star-neus. Hierdie soogdier van die molfamilie voed op insekte en word in die Verenigde State en Kanada aangetref. Uiterlik verskil die sterre-neus van sy genote in die familie slegs deur sy kenmerkende stigma in die vorm van 'n roset of 'n ster van 22 vlesige en beweeglike naakte strale. Die grootte van hierdie mol verskil ook min van die gewone Europese een, die stert van die dier is relatief lank, bereik 8 cm, terwyl dit met yl hare en skubbe bedek is. As die sterre-neus besig is om kos te soek, is die strale van sy stigma voortdurend in beweging, met die uitsondering van die twee middel-boonste wat altyd vorentoe kyk en nie buig nie. Maar as die mol vreet, word sy strale in 'n versamelde stapel getrek, terwyl die dier die kos met sy voorpote hou terwyl hy eet. Om te drink moet die sterneus 5-6 sekondes in water gedompel word, sowel die snor as die hele stigma.

Sucker. Hierdie aap van die aapfamilie kan slegs op die eiland Borneo gevind word, waar die kusgebiede gekies is. Die grootste kenmerk van die dier is natuurlik sy groot komkommeragtige neus. Hierdie eienskap is egter slegs inherent by mans. Die boonste gedeelte van die neuse is geelbruin getint, en die onderste deel wit. Die haarlose gesig is rooi, die arms, bene en stert is grys. Die ape se grootte is gewoonlik 66 tot 75 cm, die lengte van die stert is ongeveer gelyk aan die lengte van die liggaam. Mannetjies weeg van 16 tot 22 kg, terwyl wyfies die helfte soveel weeg. Neuse hou van en weet hoe om te swem, hulle spring direk in die water van die bome af, in die lengte kan ape tot 20 meter swem. Hulle word beskou as die beste swemmers onder primate.

Kleredrag klein. Baie het al van armadillos gehoor, maar weet u van die gebraaide draers? Hierdie soogdier van die edelagtige gesin het die steppe en savanne van Sentraal- en Suid-Amerika gekies. Die uniekheid van die kleeddraers is dat hulle vandag die enigste moderne soogdiere is waarvan die liggaam bo-op bedek is met 'n dop wat gevorm word deur velbesmetting. Die struktuur van die doek bevat die skouer-, bekken- en kopskerms, sowel as 'n aantal strookvormige stroke wat die liggaam van bo sowel as van die kante omring. Dele van die doek word met mekaar verbind deur buigsame bindweefsel, waardeur die hele doek beweeglik kan bly. Gekrulde armadillos kan slegs 12 cm lank wees, maar reuse armadillos wat tot hierdie familie behoort, is 'n meter lank. Die stertlengte van hierdie diere wissel van 2,5 cm tot 50 cm.Gebraaide draers kan hul asem ophou tot 6 minute, want hulle het groot lugweë en dien as reservoir vir lug. Danksy hierdie diere kruis die watermassas maklik, steek hulle dikwels net die bodem oor. Die gewig van die swaar karpatroon kan vergoed word deur die gewerfde lug, so die slagskip het ook die vermoë om te swem.

Axolotl. Hierdie larfvorm van 'n amfibieplant van die ambistome familie woon in die bergdamme van Mexiko. 'N Spesiale kenmerk van die axolotl is 6 takkies en lang takkies wat 3 aan elke kant van die kop groei. In werklikheid is dit nie 'n versiering nie, maar kieue. Die larwe skud dit periodiek teen die liggaam en word sodoende van organiese residue ontslae. 'N Breë en lang stert dra by tot die swem van die aksolotl. Hierdie wonderlike dier kan asemhaal met kieue en longe. As daar genoeg suurstof in die water is, gebruik die axolotl die longe, in welke geval die kieue gedeeltelik sal verswak. Die totale lengte van die amfibie bereik 30 cm, hul leefstyl word gemeet, hulle probeer om nie veel energie aan hul optrede te spandeer nie. Hierdie roofdier verkies om rustig in die hinderlaag aan die onderkant te lê, op prooi te wag en af ​​en toe klopjagte na die oppervlak te maak vir lug.

Aye of Madagaskar aye. Dit is die grootste dier van alle naglike primate in Madagaskar. Ai-ai beset dieselfde ekologiese nis as specht. Hierdie spesie is onlangs ontdek, dit het slegs 'n paar dosyn individue en is daarom baie skaars. Veral ah-ah is bruin gekleur met 'n wit spikkel, het 'n donsige groot stert, en eet, soos reeds genoem, soos spikkels, larwes en wurms. Aanvanklik, as gevolg van die groot tande van hierdie primate, is dit aanvaar dat hulle soos knaagdiere wei. Hulle weeg ah-ah ongeveer 2,5 kg, hul liggaamslengte is 30-37 cm, hul stert kan 16 cm bereik.

Alpaca. In Peru, Bolivia of Chili op 'n hoogte van 3,5-5 kilometer kan u hierdie ongewone dier van die kameelfamilie sien. Die belangrikste ding in alpakka is wol, wat tot 24 skakerings het. Wat die gewig betref, is dit baie ligter as 'n skaap, en in kwaliteit is dit nie minderwaardig nie. Tot 5 kg wol word een keer per jaar van een individu gesny. Die alpakka het nie voorste tande nie, dus word die dier gedwing om voedsel met sy lippe in te samel en met sy sytande te kou. Alpaca is baie nuuskierig, goedhartig en intelligent. Die groei van die dier bereik 86 cm, en die gewig wissel van 45 tot 77 kg. Die Indiërs het eenkeer geglo dat dit nodig was om die hart van 'n alpakka te seën om die hart uit te skeur. Ondanks die barbaarse wortels van hierdie gewoonte, is daar steeds gevalle om hierdie sagmoedige diere dood te maak.

Tarsier. Hierdie diere leef in Suidoos-Asië, hoofsaaklik op die eilande, en behoort aan primate. Hulle het lang agterpote en 'n groot kop wat amper 360 grade kan draai. Tarsiers hoor goed, hul tone is baie lank en links is naak en afgerond. Primate het 'n grys of bruin sagte jas. Maar meestal staan ​​hulle uit met hul oë, wat 'n deursnee van tot 16 mm het. As u dit op 'n persoon se hoogte projekteer, sal dit die grootte van 'n appel wees. Die diere self is redelik klein, hulle hoogte is van 9 tot 16 cm, maar die stert kan die lengte van die liggaam aansienlik oorskry en 28 cm bereik. Die gewig van die tarsier wissel van 80 tot 160 gram. Hierdie diere het eens 'n belangrike rol gespeel in die bygelowe en mitologie van die volke van Indonesië. As gevolg van die eienaardighede van die rotasie van die kop van die dier, het mense vir 'n lang tyd geglo dat dit glad nie aan die liggaam geheg is nie, daarom was 'n botsing met hulle gevaarlik, aangesien dieselfde lot op 'n persoon kon wag.

Dumbo Octopus. Hierdie eienaardige seekat is 'n blusdier weekdiere. Hy woon in die dieptes van die Tasmansee, en sy grootte is klein, met die helfte van die palm van 'n man. Die bynaam vir die seekat kom van die naam Dumbo, die olifant, 'n beroemde tekenprentkarakter.Almal spot met hom weens die groot grootte van sy ore, maar die seekat het 'n paar lang en paddle-agtige vinne wat soos ore lyk. Die individuele tentakels van die dier word verbind deur 'n buigsame en dun membraan wat die sambreel genoem word. Dit is sy, saam met die vinne, wat dien as die belangrikste enjin vir die seekat. Dus beweeg Dumbo Octopus op soortgelyke manier as jellievis en stoot water onder die sambreel uit.

Gebraaide akkedis. Hierdie dier leef in die droë steppe en woudsteppe van Australië en Nieu-Guinee. Die akkedis kan in verskillende kleure wees - van geelbruin tot swartbruin. Sy het 'n baie lang stert, wat 2/3 van die hele lengte van haar liggaam is. Die dier wat die meeste opmerklik is, is 'n velvou om die kop, soos 'n kraag en naby aan die liggaam. In hierdie formasie word baie bloedvate gekonsentreer. Die gevulde akkedis self het sterk ledemate en skerp kloue. Die akkedislengte bereik 801-00 cm, terwyl die wyfies aansienlik beskeie is. Die dier voel sy gevaar, maak sy mond oop en steek sy helder kraag, wat 30 cm van die lyf af is, uit en die akkedis staan ​​op sy agterpote, begin om te sis en die grond met sy stert te slaan. So 'n skrikwekkende voorkoms kenmerk egter glad nie die karakter van die dier nie.

Narwal. Hierdie ongewone eenhoorn van soogdiere leef in die waters van die Arktiese Oseaan en die Noord-Atlantiese Oseaan. Dit is nie presies bekend waarom die narwal sy slagtand nodig het nie, want dit lyk nie of hy deur die yskors vir hulle breek nie. Die feit is dat die narwalk 'n baie sensitiewe orgaan is, met die hulp van die dier wat die temperatuur, druk en die relatiewe konsentrasie van gesuspendeerde deeltjies in water meet. Deur tande te kruis, sal narwalke hulle waarskynlik van groeisels skoonmaak en sodoende mekaar help. Diere staan ​​uit vir hul grootte - hul lengte is 3,5 tot 4,5 meter, die groei van slegs pasgeborenes is ongeveer 1,5 meter. Mannetjies kan tot een en 'n half ton weeg, en wyfies - ongeveer 900 kg. Boonop maak vet ongeveer 'n derde van die gewig van diere uit. Narwales het pektorale vinne, hul suiers is donker van kleur, dus lyk die diere soortgelyk aan belugas. Maar by volwassenes verskyn grys en bruin kolle op 'n ligte agtergrond van die liggaam, wat kan saamsmelt. Narwhals het slegs twee boonste tande. Die linkerkant van hulle ontwikkel tot 'n slagtand by mannetjies wat tot 10 kg weeg en 203 meter lank is en met 'n linker spiraal draai, terwyl die regter tand gewoonlik nie uitbars nie. In seldsame gevalle (0,2%) kan mans 'n regterknop ontwikkel, of wyfies kan 'n tand in die tandvleis versteek.

Madagaskar suigbeker. Hierdie vlermuis-soogdier word, soos die naam aandui, slegs in Madagaskar aangetref. Die dier is slegs 6 cm lank en weeg 8-10 gram, terwyl die stert 5 cm kan bereik. Dit is interessant dat die ekologie en biologie van die suigling nie goed verstaan ​​word nie. Wetenskaplikes stel voor dat gevoude palmblare 'n toevlug vir hulle is, waaraan hulle hul suiers hou. Dit is hulle wat 'n spesiale kenmerk van diere is. Die roset-suigkoppies is direk op die vel op die basis van die duime geleë, sowel as op die voetsole van die agterlyf. Alle gevangende suiers het naby die water gewoon. Hierdie diere word deur die wet beskerm, aangesien hul spesies baie kwesbaar is.

Dwerg marmoset. Hierdie primaat is een van die kleinste, dit behoort tot ape met breë neuse. Die marmoset woon in die Suid-Amerikaanse lande - Ecuador, Peru, Brasilië. 'N Volwassene weeg hoogstens 120 gram. Die neusgate van die primaat word vorentoe gerig, wat ongewoon is, maar die neus is redelik groot en breed. In gevangenskap voel die marmoset wonderlik, want dit is onderhou genoeg om 'n konstante temperatuur van 25-29 grade en 'n verhoogde humiditeit van 60% te hou.

Laat val vis. Die wetenskaplike naam daarvoor is Psychrolutes marcidus. Die vis leef in die Stille Oseaan, Indiese en Atlantiese oseane en verkies 'n groot diepte (ongeveer 2800 meter). Op sulke plekke is die druk gewoonlik 'n dosyn keer hoër, en die gelagtige samestelling van die liggaam met 'n laer digtheid as die water help die vis om lewensvatbaar te bly en swem met min energieverbruik. Die liggaamslengte van 'n druppelvis kan 65 cm bereik, alhoewel dit nie spiere het nie, is dit baie tevrede met die prooi wat daar rondom swem.

Platypus. Hierdie soogdier word slegs in Australië aangetref. In plaas van 'n gewone mond, is hierdie dier toegerus met 'n bek wat danksy voëls in die modder kan vreet. Die liggaam van 'n platips is gewoonlik 30-40 cm lank, terwyl die stert 10-15 cm groot is. Die dier se gewig is hoogstens 2 kg, terwyl die wyfie ongeveer 30% minder is. Min mense weet dat die platips een van die min giftige soogdiere is. Alhoewel die gif nie dodelik is vir 'n persoon nie, kan dit 'n ernstige hoofpyn veroorsaak, maar daar ontstaan ​​oedeem op die plek van die byt wat geleidelik sal groei. As gevolg hiervan, kan die pyn baie dae of selfs 'n paar maande aanhou.

Kitoglav of koninklike reier. Hierdie voël van die orde van enkels kom slegs in Afrika voor. Alhoewel die nek van die walviskop nie baie dik en lank is nie, is die kop van die voël redelik groot met 'n klein helmteken in die rug. Die bek van die reier is breed, dit lyk of hy geswel is. Heel aan die punt van die bek is daar 'n hanghaak. Gewoonlik is die verekleed van die walviskop donkergrys, op die rug, in teenstelling met die bors, is daar poeier onder. Die bene van die voël is swart en lank, sy tong is kort. Die kliermaag is redelik groot, maar die spiermaag is glad nie. Die grootte van die voël is redelik groot - in 'n staande posisie bereik sy hoogte 90 cm, terwyl die vleuellengte 65-69 cm is. Die kitoglav lei die voordeel van 'n sittende leefstyl - hy staan ​​gewoonlik roerloos, sy bek word teen sy bors vasgedruk. Verskeie diere in die water dien as voedsel vir die voëlvisse, paddas, skilpaaie en klein krokodille.


Kyk die video: SHEEP u0026 GOATS can be SUPER FUNNY, SEE FOR YOURSELF! - Funny ANIMAL compilation (Augustus 2022).